TR
BLOG
Kuvars aglomera nedir?
01.08.2023 / 10 : 46

Kuvars aglomera (veya yapay taş), doğal kuvarsın (genellikle hacimce %90-95) ve çoğunlukla akrilik veya polyester gibi bağlayıcı bir polimer materyalin bir karışımıdır. Kuvars aglomera, doğal kuvarsın öğütülmesi ve reçine ile karıştırılmasının ardından yüksek sıcaklıkta preslenerek ve işlenerek üretilir.

Bu materyal bir dizi avantaja sahiptir ve modern mimaride ve iç mekan tasarımında yaygın olarak kullanılır. Temel özellikleri şunlardır:

Dayanıklılık: Kuvars aglomera çok dayanıklı ve hasara ve aşınmaya karşı dirençlidir. Büyük yükleri ve darbeleri kaldırabilir.

Geçirimsizlik: Yoğun yapısı nedeniyle, kuvars aglomera sıvılara geçirimsizdir, bu da onun temizlik ve bakımını kolaylaştırır.

Leke direnci: Kahve, şarap, yağ ve diğer maddelerin de içinde olduğu lekelere karşı iyi bir dirence sahiptir.

Geniş tasarım seçenekleri: Kuvars aglomera farklı renklerde ve dokularda bulunur, bu da onun çeşitli tasarım çözümleri için kullanılmasını sağlar.

Hijyenik: Düz yüzeyi sayesinde bakteri ve mikropların üremesine izin vermez.

Kuvars aglomera tezgah, pencere pervazı, duvar kaplaması, zemin, küvet, duş tepsisi ve diğer iç ve dış mekan öğelerinin tasarımında ve dekorasyonunda yaygın olarak
Stone Master sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close
Whatsapp